Er is er 1 jarig…

In de diepe zee waar Zora en Zita, de zeemeerminnen wonen, klinkt er deze morgen een prachtig lied.https://www.youtube.com/watch?v=etxDUI8ecAw Het is feest want Zora is jarig vandaag. Ze wordt 7 jaar. Koning Zebedeus, koningin Zafira en Zita,  hebben Zora gewekt met een verjaardagslied. “Hé, Zora is jarig!” schrikt  Otto octopus, ”dan moet ik nog een cadeautje zoeken.” Hij was het helemaal vergeten. Otto woont dicht bij het kasteel van koning Zebedeus en zijn gezin. Bij het horen van het verjaardagslied schrok hij toch wel even. “Ik heb een probleem,” zucht Otto, ”ik heb nog geen cadeau voor Zora. En ik denk dat mijn kleine vrienden het ook allemaal vergeten zijn. Ramp, ramp, grote ramp.” Maar zoals altijd zal de slimme Octopus het probleem vlug oplossen. Met zijn acht armen kruipt hij zo snel als hij kan over de bodem van de zee op zoek naar zijn kleine vrienden.

“Hé, Krollie!” roept Otto, ”ben jij ook al wakker?” Krollie Krab wrijft met één van zijn scharen een beetje zand uit zijn ogen als Otto voorbijkomt. “Ja, ik ben net wakker. Maar waarom roep jij zo?” geeuwt Krollie. “Deze morgen hoorde ik zingen in het kasteel. Er werd gezongen voor Zora want die is vandaag jarig. En ik ben dat helemaal vergeten!” zegt Otto.  “Oh Otto, we zijn dat allemaal vergeten. Ik ga vlug Zaza en Vinnie verwittigen!” roept Krollie gehaast. En inderdaad, het zeepaardje en het visje zijn het ook vergeten. Ze gaan nu allemaal op zoek naar een cadeautje voor Zora. Want vanavond gaan ze samen haar verjaardag vieren in het kasteel.

Ondertussen geniet Zora in het kasteel van een verjaardagsontbijt met zeewier en lekkere algen. Van koning Zeebedeus en koningin Zafira kreeg Zora een mooie gouden kroon. Zita heeft ook een verassing voor haar zusje. Maar dat geeft ze vanavond op het feestje met de kleine vrienden.

Zora is dolgelukkig met haar gouden kroon. Nu kan iedereen zien dat ze een echt prinsesje is. Ze zwemt rond in de prachtige onderwaterwereld en laat aan iedereen haar gouden kroon zien. Zora gaat op zoek naar haar kleine vrienden… maar ze vindt niemand. Zora wordt toch wel ongerust. “Straks begint mijn feestje. Oh, ze zullen het toch niet vergeten zijn…” zucht Zora verdrietig.

De kleine vrienden waren het wel een beetje vergeten en nu zijn ze op zoek naar een cadeautje voor haar.

In de diepe zee zijn mooie schatten te vinden. Maar ze zijn goed verborgen onder het zand, de schelpen en het koraal. Maar dat is voor onze kleine vrienden geen probleem…

Otto octopus heeft prachtige gouden parels gevonden. Daar heeft hij een ketting van gemaakt. Die parels aan zeewier rijgen was een moeilijke job. Zeker als je acht poten hebt. Maar Otto zou Otto niet zijn als hij ook hiervoor een oplossing vond. De gouden ketting is echt prachtig geworden.

Ook Vinnie heeft al een cadeautje voor de jarige. Na lang zoeken en een paar keer verdwaald te zijn geweest, heeft hij een prachtige witte parel gevonden. “De mooiste van de hele diepe zee,” zegt Vinnie fier.

Zaza het fiere zeepaardje heeft een armbandje voor Zora. Toen ze op een keer tussen de zeeanemonen zwom, zag ze het hangen. Ze weet niet waar het vandaan komt, maar ze vond het prachtig en nam het mee. En nu heeft ze dit gekozen als cadeautje voor Zora.

“Oh Krollie, ben je weer in het zand aan ’t krabben,” zeurt Zara als ze voorbij het kleine rode krabbetje zwemt, ”ik word daar zo vuil van en daar kan ik niet tegen.” Maar Krollie krabt gewoon verder. “Ik zoek een cadeautje voor Zora. Dat ligt hier ergens begraven in het zand. En zeur niet zo,” zucht Krollie. “Gevonden! Kijk eens Zara,” roep hij even later.  Maar Zara is al verdwenen. Krollie gaat een leuke gekleurde bal geven aan Zora op het feestje.

Iedereen heeft een cadeautje. Laat het feest nu maar beginnen…

Als de avond valt, vertrekken de kleine vrienden samen naar het kasteel van koning Zebedeus om de verjaardag van Zora te vieren.

Zita, het kleinere zusje van Zora zorgt voor de muziek. Ze kan heel mooi zingen en speelt daarbij op haar bellenstok. Zora is opgelucht als ze haar kleine vrienden ziet. “Ze waren het toch niet vergeten,” denkt ze.  De jarige is heel blij met al de cadeautjes van haar kleine vriendjes. “Zeg zusje,” vraagt Zora nieuwsgierig, ”wanneer krijg ik jouw cadeau?” “Rustig rustig, kom maar eens mee. Jouw cadeau staat buiten in de tuin.”

Illustratie Lore van Bogaert

Zita heeft voor haar grote zus een reusachtig grote zandtaart gemaakt. Versierd met schelpjes en bovenaan staan zeven kaarsjes. “Oh, zus, wat heb jij dat mooi gemaakt! Dank je wel! Dat is de mooiste taart van de hele wereld,” zegt Zora blij en dan blaast ze de zeven kaarsjes uit. “Heb je een wens gedaan?” vraagt Zita. “Ja hoor, maar ik ga het lekker niet verklappen,” lacht Zora.

Het wordt een supergezellig verjaardagsfeest. Er wordt gedanst en gezongen tot in de late uurtjes. Tot slot zingen ze het verjaardagslied nog eens en iedereen zingt mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *