Hoofdpersonages

Krisje is een krekel. Een krekel is een klein kriebeldiertje, een insect. Krekeltjes maken een tjirpend geluid door met hun vleugeltjes te wrijven. Maar Krisje doet dat niet. Hij maakt muziek. Krisje speelt heel graag op zijn viool en zingt en danst er wel eens bij. Krisje woont samen met de andere krekeltjes in een heel groot bos. Er wonen ook nog veel andere dieren…Zijn beste vrienden zijn Meneer Uil, Prikkebol en Kraakje.

Lars en Lies zijn broer en zus. Lars zit in het tweede leerjaar en Lies in de derde kleuterklas. Samen beleven ze allerlei avonturen.

Bertje Bakker wilde al bakker worden toen hij nog een kleutertje was. Nu heeft hij een echte bakkerij met een winkel waar je brood, koeken, taarten en nog veel andere lekkere dingen kan kopen. In de bakkerij van Bertje gebeuren soms rare dingen… En Bertje Bakker heeft een groot geheim…

Aan de rand van een groot bos staat een heel oude boom. Hij staat daar al 100 jaar of misschien wel langer. Niemand weet het precies. De boom ziet er een beetje triestig uit. Maar als hij “ Babbelboom” geworden is, is hij weer gelukkig.

Bartholomeus is een bij. Hij woont in een prachtige tuin. In die tuin is er een vijver waar Kobe de kikker woont. In de weide naast de tuin graast Pedro de pony en onder grond woont Pol de mol. Met hun vieren zijn ze de beste vrienden. In de zomer bloeien er de mooiste bloemen, een feest voor bijtjes. Bartholomeus speelt elke dag vrolijke deuntjes op zijn accordeon.

Edison is een eigenwijze ezel. Hij wil de hele wereld zien. Op zijn reizen leert hij Valeir de vogelverschrikker en Kootje konijn kennen. Het worden zijn allerbeste vrienden en samen beleven ze mooiste, de gekste en de spannendste avonturen.

Pico en Pablo zijn twee kleine poesjes. Pico is het zwarte poesje. Hij is niet helemaal zwart. Als hij op zijn rugje ligt zie je twee witte vlekjes. Pablo is zijn beste vriend. Hij ziet er helemaal anders uit. Zijn vacht heeft streepjes en vlekken, bruin met grijs en zwart. Elke avond voor het slapen gaan doen ze de poezendans.

Vico  is een klein vosje. Samen met mama en de broertjes woont hij in een hol in een grote rots. Vico is de kleinste van allemaal . Hij is een echte knuffelaar. Tegen de zachte vacht van mama ligt hij het liefste. Hij speeelt het liefste met zijn grote stok en zwemmen in de rivier vindt hij de max.

Het grote babbelboek is een heel speciaal boek. Het zit boordevol verhaaltjes, wil je er eentje horen, zeg dan eerst deze toverspreuk.

In het grote babbelboek

zijn de letters en de kleuren zoek.

Open, toe en schudden maar…

Het verhaal is klaar, echt waar!

In de diepe diepe zee woont Zora de zeemeermin. Samen met haar Zusje Zita zwemmen ze rond in de prachtige onderwaterwereld. Elke dag opnieuw beleven ze leuke avonturen. Ze spelen met de dieren die daar ook wonen. Hun beste vrienden zijn Otto octopus, Krollie  krab, Vinnie vis en Zaza het zeepaardje.

Lange lange langzaamaan
geen pootjes om op te staan
een huisje op mijn rug
het hoeft echt niet te vlug
Lange lange langzaam
Slowie slak, dat is mijn naam.🐌

Kazimir is de knuffelkabouter van Sverre. Als Sverre slaapt en zijn nachtlampje brandt, opent Kazimir zijn ogen en gaat zijn muts rechtop staan. Dan kijkt Kazimir in het licht en zegt een toverspreuk. En dan… beleeft hij spannende avonturen.

Woef woef! Ik ben Selah. Ik ben een Vizslateefje. Vizsla is de naam van mijn ras en teefje wil zeggen dat ik een meisje ben. Ik woon bij een gezin met een mama, papa en twee zusjes. Samen met hen beleef ik allerlei avonturen.

Owen woont met zijn ouders in Tembe Elephant Park in Zuid-Afrika.. Door wonen ook veel wilde dieren waaronder 200 olifanten. Owen neemt ons mee op allerlei spannende avonturen.

Alffartje is een kleine vreemde vogel. Hij woont op de Alffarhoeve samen met heel veel andere dieren. Hij wagelt, kakelt, vliegt en fluit, trekt gekke bekken met zijn snuit…