Qai en Jack

Het is tijd voor een verhaaltje uit het grote babbelboek. Ga even zitten en zeg de toverspreuk dan komt het verhaaltje, het wordt heel leuk.

‘In het grote babbelboek

zijn de letters en de kleuren zoek.

Open, toe en schudden maar…

Het verhaal is klaar, echt waar!’

Foto Gina Heynze

Qai en Jack zijn de beste vrienden. Ze wonen in hetzelfde huis en hebben dezelfde baasjes. Samen beleven ze allerlei avonturen.

Qai vindt het zalig om in de tuin te rennen en te rollen. Als er veel wind is, zoekt hij naar het hoogste plaatsje en laat hij zijn lange haren wapperen in de wind. Hij wil alles proberen, hij is een echte durfal. Jack is een stoere kerel. Hij wil ook alles proberen maar is heel bedachtzaam. Eerst goed nadenken en dan pas iets doen. “Laat eerst Qai maar doen, ik wacht even af,” denkt kleine Jack dan.

Foto Gina Heynze

Elke morgen staan de vrienden aan de achterdeur te wachten. Als die opengaat rennen ze naar buiten. Ze genieten ervan om op een warme dag met hun pootjes in het malse natte gras te lopen. Terwijl Qai al vertrokken is, blijft Jack even staan. Hij denkt even na… ”Toch raar dat gras… hier is het donkergroen en daar lichtgroen. Het lichtgroene is veel warmer dan het donkergroene,” en dan loopt hij verder. Jack denkt echt over alles na.

Foto Gina Heynze

Qai en Jack gaan vaak wandelen met hun baasjes. Die kleine sloebers zetten dan hun liefste snoetje op en gaan samen wachten aan de kast waar hun tuigjes en hun leibanden liggen.

Omdat het vandaag een heel warme dag is hebben de baasjes besloten om een uitstapje te maken naar zee. Daar kunnen ze lekker uitwaaien en een frisse duik nemen in het water. Na een halfuurtje rijden met de auto komen ze aan.

Foto Gina Heynze

Nog even wandelen met de leibanden aan …en dan vrij rondlopen. Joepie!! Qai rent direct naar het water. Hij is al kletsnat. Jack staat met zijn pootjes in het water maar vindt het toch maar koud. “Laat Qai maar doen, ik ga nog wat spelen op het strand,” denkt hij.

Foto Gina Heynze

Jack wil graag met zijn tennisbal spelen. Hij rent naar de baasjes en begint te blaffen. Ze begrijpen wat Jack bedoelt. Die tennisbal is Jack zijn liefste speeltje. En hop… daar vliegt de bal door de lucht. Jack rent hem achterna over het strand, springt heel hoog in de lucht en kan de bal nog net pakken met zijn kleine muil. Hij wil het nog eens doen, en nog eens en nog eens…

Foto Gina Heynze

Qai speelt liever in de zee. Daar is het lekker fris. Soms komt hij uit het water, schudt zijn vacht droog en dan… hopla er terug in. Hij wacht dan op een kleine golf en springt er over. Qai kan er niet genoeg van krijgen. “Hij is een echte waterrat,” zeggen zijn baasjes als ze hem zien spelen.

Foto Gina Heynze

Hij kan zwemmen als de beste. Maar Qai mist zijn beste vriend Jack. Hij begint luid te blaffen. “Komaan Jack, kom erbij. Het water is heerlijk,” blaft hij.

Foto Gina Heynze

Ondertussen heeft Jack het warm gekregen van al dat rennen en springen om zijn bal te halen. Hij heeft wel zin om in het water te gaan. Voorzichtig loopt hij naar de zee. “Best wel leuk,” denkt Jack en hij loopt wat verder. Terwijl hij blaft naar Qai krijgt hij een slok water in zijn muil. “Bah, vies,” en hij spuwt het water weer uit.

“Qai, Jack, het is tijd. We vertrekken weer naar huis,” roepen de baasjes. De vrienden komen uit het water. De deugnieten rennen naar hun baasjes en als ze dichtbij zijn schudden ze hun vacht droog. “Grote deugnieten,” lachen de baasjes, ”lekker fris.”

Foto Gina Heynze

Als ze weer thuiskomen na een ritje in de auto is het tijd om te eten. De eetbak wordt gevuld met lekkere hondenbrokken en de drinkbak met lekker fris water. Als de buikjes goed gevuld zijn is het tijd voor een dutje. Ze nemen hun knuffeltjes en kruipen dicht bij elkaar. Ze zijn heel moe en vallen vlug in slaap. En misschien dromen ze wel… van de zee.

Illustratie Lore Van Hauwermeiren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *