Poezenfeest

Lees eerst ‘Verstoppertje

“Pablo, kom eens kijken!” roept Pico. In de kamer waar de klimtoren van de twee poesjes staat, heeft Pablo een grote tas gevonden.  Het is een grote witte met allemaal kleurrijke spulletjes. “Dat is niet voor ons, Pico, blijf daar maar af,” zegt Pablo streng. Maar Pico is heel nieuwsgierig… “Maar wat staat die tas daar dan te doen? Gaan we toch even kijken?” vraagt Pico terwijl hij al met zijn ene pootje in de tas zit. “Alleen kijken dan,” zegt Pablo.

Hij is ook wel een beetje nieuwsgierig.  Heel voorzichtig halen ze alles uit de tas om ‘alleen’ maar te kijken. Er zitten grote schoenen, hoedjes, serpentines, confetti en een grote rode houten doos in.  Ze hebben dat nog nooit gezien. “Wat is dit?” vraagt Pico. Met zijn pootje duwt hij tegen de rode doos…

 De doos springt open en de poesjes zetten het op een lopen. Ze zijn zo geschrokken… Na een tijdje sluipt Pablo dichterbij. Hij snuffelt aan het clowntje…”Kom maar Pico, het is niet gevaarlijk,” fluistert Pablo. Pico komt ook dichterbij en met zijn pootje duwt hij tegen de clown. “Hi hi, hij danst, zo leuk.” En hij duwt nog een keer.

Pico vindt het toch maar raar. Een doos waar een clowntje uitspringt. Hij bekijkt de doos langs alle kanten. “Kan ik ook in de doos? Nee, ik kan er niet bij. Schuif eens op… Kom er eens uit…” zegt Pico. Maar het clowntje doet niets.

De nieuwsgierig poesjes hebben nog iets gevonden. “Kijk eens,” zegt Pablo, ”slingertjes om onze klimtoren te versieren.” Ze nemen een groene slinger en hangen hem op. Ook de andere kleuren vinden ze mooi. Roos en paars willen ze ook ophangen.

Pablo neemt een roze slinger en klimt op de toren. Hij hangt hem helemaal bovenaan. Dan kruipt hij voorzichtig naar beneden langs de krabpaal. Hij gaat op zijn achterpootjes staan. Zo kan hij er goed aan. Hij maakt de slinger nog wat langer en draait hem helemaal rond de toren.

“Pico, kom eens kijken. De toren is echt mooi met allemaal die slingers,” roept Pablo. “Dat zal niet gaan. Ik heb een probleem,” zegt Pico een beetje bang. Hij wilde de krabpaal versieren met heel veel slingers. Maar door al dat draaien is Pico vastgeraakt in een grote slingerbol. “Gekke poes,” lacht Pablo. “Kom me vlug helpen want ik heb daar nog iets leuk gezien,” zegt Pico ongeduldig.

 Op de grond liggen drie bolletjes, een rood, een blauw en een geel. Pico en Pablo weten niet dat het hoedjes zijn. Ze draaien ze om. “Ik wil een geel!” roept Pico. “Nee, ik wil het gele!” roept Pablo boos. Er liggen drie hoedjes en ze willen beiden hetzelfde. Pico neemt vlug het gele hoedje er kruipt er mee onder de klimtoren.

Maar dat laat Pablo niet gebeuren. Hij loopt achter Pico. Oei ze gaan toch niet vechten hé… Nee, nee, ze gaan samen met het gele hoedje spelen. “En het rode is eigenlijk ook wel mooi,” lacht Pablo.

“Dat zijn schoenen,” zegt Pablo, ”onze baasjes hebben er ook zo maar deze zijn wel heel groot. Wie heeft er nu zo een grote voeten?”  De schoenen zijn zo groot als de poesjes. “Zou er iets in zitten?” vraagt Pico terwijl hij zijn kopje erin steekt. “Ik zie niets, het is hier pikdonker,” roept hij. Pablo neemt ook een kijkje. Nee, er zit niets in.

“Leuk hé, al dat speelgoed? En we gingen alleen kijken…” lacht Pablo. “Er ligt nog iets,” roept Pico. Er ligt nog een zak met confetti. Pico loopt er naartoe en springt op de zak. De zak ploft open en de confetti vliegt in het rond. Pico hangt helemaal vol. Hij is geschrokken en vlucht onder de zetel. “Wat is dat allemaal?” vraagt Pablo. Hij ruikt en likt eraan. “Het is niet om te eten maar wel leuk om op te zitten. Het is een zacht tapijtje,” lacht Pablo, ”laten we er een dansje op doen.” 

Illustratie Lander Loots

En samen doen ze de poezendans.

Kijken met je poezenogen
horen met je poezenoren
Dans de poezendans miauw
Dans de poezendans miauw

Ruiken met je poezenneus
eten met je poezenmond
Dans de poezendans miauw
Dans de poezendans miauw

Vier pootjes van de grond
dans als een poes in het rond
Vier pootjes van de grond
zeg miauw met je poezenmond miauw miauw

Krabben met je poezennagels
klimmen met je poezenpootjes
Dans de poezendans miauw
Dans de poezendans miauw

Maak snorrenharen met je vingers
wiebel met je staart, ga lekker springen
Dans de poezendans miauw
Dans de poezendans miauw

Vier pootjes van de grond
dans als een poes in het rond
Vier pootjes van de grond
zeg miauw met je poezenmond miauw miauw

Vier pootjes van de grond
dans als een poes in het rond
Vier pootjes van de grond zeg miauw
met je poezenmond miauw miauw

De poesjes kijken in het rond… ”O, wat een rommeltje! Vlug opruimen voor onze baasjes thuiskomen,” zegt Pablo ongerust. Pico haalt de witte tas en ze stoppen er alles weer in. Net op tijd klaar. Er is niets meer te zien van het poezenfeest. En nu is het hoog tijd voor een dutje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *