Dag Sinterklaasje

Elk jaar komt de Sint op bezoek in de school van Lies en Lars. Vandaag is het de grote dag. De Sint komt toe met de overzetboot.

Om 9u staan alle kinderen van de kleuter- en lagere school de Sint op te wachten bij het water. Lars en Lies zijn er ook bij. “Laten we samen een liedje zingen voor de Sint”, zegt de juf van Lies, “dan hoort hij dat we er zijn.“ Dan klinkt het liedje van ‘Sinterklaas kapoentje’ en  ‘Zie ginds komt de stoomboot’. “Daar, kijk daar, de Sint is daar en Zwarte Piet is er ook bij!” roepen enkele kinderen. Nu zien ze het allemaal.

 

De overzetboot heeft de Sint opgehaald aan de andere kant van het water en vaart nu naar de kinderen. Iedereen zwaait naar Sint en Piet terwijl ze het liedje zingen:

 

 

‘Dag Sinterklaasje daaag daaag daaag daaag Zwarte Piet.’

Als de Sint weer op het droge is, stapt hij met Zwarte Piet en de kinderen naar de school waar feest wordt gevierd. De feestzaal is versierd met vlagjes, ballonnen en tekeningen van de kinderen.

Als de Sint binnenkomt maken de kinderen wel heel veel lawaai. De Sint stopt zijn vingers in zijn oren. Als de kinderen dat zien worden ze stiller.

“Oh het is hier zo mooi versierd en zo gezellig,” zegt de Sint als hij in de Sintestoel gaat zitten. Alle kinderen gaan rustig op hun stoeltje zitten. “Sssssst,” zegt Zwarte Piet, ”de Sint wil jullie iets vertellen.” Het is nu muisstil…

“Lieve kinderen, ik ben heel blij om hier bij jullie op school te zijn. Maar ik vind het niet zo leuk als jullie heel veel lawaai maken. Laten we afspreken als ik mijn vingers in mijn oren steek en mijn ogen sluit moet je stil zijn. Jullie zijn allemaal flinke kinderen. Zijn jullie ook slim?” vraagt de Sint. “Jaaa!” roepen de kinderen. “Jaaa!” roept Zwarte Piet. Sinterklaas moet lachen, “daar ben ik niet zo zeker van Zwarte Piet. Jij kan wel eens domme dingen doen.“ “Maar ik weet veel hoor, Sinterklaas,” zegt Piet een beetje triestig. Hij is ook een beetje boos omdat Sinterklaas zegt dat hij dom is. “We zullen eens zien wie het slimste is, de kinderen of jij Zwarte Piet.”

“Wat heb ik hier in mijn hand?”. Da’s een stok om goed te kunnen stappen want jij bent al oud hé Sinterklaas,” zegt Zwarte Piet. “Neeee, da’s een staf,” roepen de kinderen. Twee kleutertjes mogen de staf tegen de muur zetten. “En wat heb ik hier op mijn hoofd?” vraagt de Sint. “Een hoed Sinterklaas, om het lekker warm te hebben, want op de stoomboot kan het heel koud zijn,” zegt Piet. “Neeeee, een mijter!” roepen de kinderen. “Pietje, Pietje toch, weet jij dat nu nog altijd niet,” zucht Sinterklaas.

 

 

 

 

 

 

 

 

“Zwarte Piet, neem mijn grote boek eens. We gaan eens kijken wat er in staat over de kinderen van deze school.” Piet komt bij Sinterklaas met een rood boek. “Nee Piet, je bent mis. Mijn grote boek heb ik gevraagd. Dat is mijn juwelendoosje.” “Wat zit er in?” vraagt Lies die op de eerste rij zit. “Ben jij een beetje nieuwsgierig?” lacht de Sint. “Kom maar eens kijken en laat aan iedereen eens zijn wat er in zit.” Heel voorzichtig gaat Lies bij de Sint, ze is een klein beetje bang. Ze mag het doosje opendoen en toont de rode ring en een ketting met een kruis eraan. “Dit zijn mijn reservejuwelen,” zegt de Sint. “Ik ben soms een beetje verstrooid en als ik mijn juwelen niet meer vind, heb ik er nog altijd in mijn doosje.” Lies mag de ring eens passen maar hij is haar veel te groot.

Zwarte Piet moet lachen. “Jaja Sinterklaas jij bent vaak verstrooid. Soms moet ik je bril gaan zoeken en heb je hem gewoon op je neus staan. En heb je wel sokken aan vandaag? Want dat vergeet je ook wel eens,” plaagt Zwarte Piet. “Ik ben het niet vergeten, kijk maar,” en Sinterklaas laat zijn mooie Sintesokken zien.

“Zo”, zegt Sinterklaas, “ik ben al een beetje moe van te vertellen. Gaan jullie nu eens vertellen of zingen of dansen?”

Ja hoor alle kinderen doen iets voor Sinterklaas en Zwarte Piet.

De derde kleuterklas waar Lies ook bij is, zingt een liedje en doet er een dansje bij.

https://www.youtube.com/watch?v=1K_pzWHHrBc

De klas van Lars , het tweede leerjaar, danst er ook op los.

https://www.youtube.com/watch?v=RQlK0xwxerU

Alle klassen doen iets leuk en maken Sinterklaas superblij. Hij heeft ook nog cadeautjes bij.

Voor alle kinderen een zakje lekkers en voor de juffen een cadeau voor in de klas.

“Het is nu tijd om afscheid te nemen,” zegt de Sint. “We hebben nog veel werk en gaan nog bij veel andere kinderen op bezoek. Tot volgend jaar! En dank je wel voor het superleuke feest.”

Terwijl Sinterklaas en Zwarte Piet vertrekken zingen de kinderen nog een lied:

‘Dag Sinterklaasje daaag daaag daaag daaag Zwarte Piet.

Dag Sinterklaasje daaag daaag luister naar ons afscheidslied.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *