Surprise!

Zoals elke woensdagmiddag na school worden Lars en Lies opgehaald door oma en opa. Maar vandaag gaan ze niet naar het huis van oma en opa. Nee ze gaan naar hun eigen huis. Samen gaan ze voor een grote verrassing zorgen voor mama en papa die vandaag 10 jaar getrouwd zijn.

Mama en papa weten van niets en ze denken dat Lars en Lies gewoon bij oma en opa zijn. Ze gaan een verrassingsfeestje organiseren. “Maar gaat mama niet schrikken als ze ons komt ophalen en als ze ziet dat er niemand thuis is?” vraagt Lars. “Daar heb ik voor gezorgd,” lacht opa. “Op onze deur hangt een briefje ‘Kom maar naar huis, wij zijn er al. Tot straks . Oma, opa, Lies en Lars.’ En naar papa heb ik een berichtje gestuurd dat hij zeker om 6 uur moet thuis zijn.”

 

 

 

 

 

 

 

Na het middageten gaan oma en Lies bakken. Een appeltaart, die mama zo lekker vindt en voor papa profiterollekes. Opa en Lars zorgen voor de versieringen. Ze blazen ballonnetjes op. “Ik ga me eventjes zetten hoor, ik ben zelf bijna een ballon,” lacht opa met rode kaken. Ze maken ook een lange slinger van reepjes papier in verschillende kleuren. Lars knipt de reepjes en opa niet ze aan elkaar. “Prachtig versierd,” zegt oma. “Het ruikt hier al superlekker naar taart. Is er al iets te proeven?” vraagt opa. “Neenee lekkerbekje,” lacht oma, “iedereen wacht tot op het feestje.” Opa en Lars halen uit de auto van opa een grote zak met broodjes die ze deze morgen gekocht hebben bij de bakker. En een zak met beleg voor op de broodjes. “Het is al half 5,” zegt Lies geschrokken als ze op de keukenklok kijkt.

“Straks zijn ze hier en dan zijn we nog niet klaar!” roept Lies. “Rustig, rustig,” zegt opa,  “het huis is al mooi versierd en het gebak is al klaar. We zullen samen de tafel dekken, oma en ik gaan de broodjes beleggen en dan kunnen jij en Lars nog een mooie tekening maken voor mama en papa. Akkoord?” Dat vinden ze prima. “Deal!” roepen ze samen.

Terwijl oma, opa en de kids alles klaar zetten op tafel vouwt oma de servietten tot mooie roosjes. “Dat zal mama heel mooi vinden want dat zijn haar lievelingsbloemen,” lacht Lies. Oma en opa verdwijnen in de keuken om de broodjes te beleggen en de kids beginnen aan hun tekening. “Wat gaan we tekenen?” vraagt Lies. “Ik ga mezelf tekenen,” zegt Lars. “Goed idee. Maar wel moeilijk hé? Ik zie mezelf niet. Misschien kunnen we elkaar tekenen?” stelt Lies voor. “Deal, dat doen we,” lacht Lars

Ondertussen is het kwart voor 6. Alles is klaar. Oma, opa en de kids zitten te wachten in de zetel. Even voor 6 uur stopt mama met de auto op de oprit. “Oh spannend, en papa is er ook juist,” roept Lars. “Kom stilletjes, we gaan ons verstoppen achter de zetel,” fluistert Lies.

Ze horen mama die de deur openmaakt… ”SURPRISE!” roepen oma, opa en de kids en springen recht achter de zetel. Mama en papa staan te kijken met hun mond open. “Maar, alé, wa nu…,” stottert mama. “Een feestje voor ons?” vraagt papa verwonderd. “Gefeliciteerd! Jullie zijn vandaag 10 jaar getrouwd!” roepen Lars en Lies. “Oh fantastisch, ja dat is waar. En mama heeft van mij 10 rode rozen gekregen,” zegt papa. “En papa van mij 10 dikke zoenen,” lacht mama. Ondertussen heeft opa de fles champagne laten knallen en drinken ze een glaasje. En voor de kids een glaasje kinderchampagne. Mama en papa genieten van het feestje met de mooie versieringen, de lekkere broodjes en hun lievelingsgebak. En de tekeningen van Lies en Lars vinden ze fantastisch, super, formidabel.

Illustratie Lander Loots
Illustratie Lander Loots

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *