Een nestje maken

Het is tijd voor een verhaaltje uit het grote babbelboek. Ga even zitten en zeg de toverspreuk dan komt het verhaaltje, het wordt heel leuk.

‘In het grote babbelboek

zijn de letters en de kleuren zoek.

Open, toe en schudden maar…

Het verhaal is klaar, echt waar!’

Foto Erwin van Eenoo

Dit is Kraakje de eekhoorn. Kraakje woont in het bos. Met haar scherpe klauwtjes kan ze heel hoog in de bomen klimmen.  Kraakje heeft een heel grote dikke pluimstaart en scherpe tandjes waarmee ze nootjes kan kraken.

Foto Erwin van Eenoo

Het wordt een drukke dag voor Kraakje. Binnenkort worden haar baby-eekhoorntjes geboren. En ze moet nog een warm nestje maken. Kraakje kijkt goed rond. “Daar heel hoog in de boom zie ik een gaatje in de dikke boomstam,” zegt Kraakje. Ze springt op de lage takken en kruipt langs de stam naar omhoog.

Foto Erwin van Eenoo

Het is een klein gaatje in een holle boom maar groot genoeg voor Kraakje om erin te kruipen en een nestje te maken. Nu gaat ze op zoek naar kleine takjes en stukjes mos. Ze kruipt naar boven en naar beneden en springt van de ene tak naar de andere.

Foto Erwin van Eenoo

Kraakje zit op de grond in de sneeuw. Ze heeft een hele hoop takjes gevonden en houdt ze stevig vast tussen haar tandjes. Nu komt het zware werk. Kraakje moet heel hoog in de boom klimmen en de takjes in het gaatje stoppen in de holle boom.

Foto Erwin van Eenoo

Met haar scherpe klauwtjes kruipt ze voorzichtig naar omhoog. Dan kruipt ze een stukje naar opzij en terug een beetje naar beneden. Kraakje is een echt acrobaat. Ondertussen houdt ze de takjes stevig vast.

Foto Erwin van Eenoo

Gelukt! Met haar mondje duwt ze de takjes naar binnen door het piepkleine gaatje. Haar kopje kan er maar net door. Dan de pootjes en haar buikje. Wat een gek gezicht! We zien alleen haar grote dikke pluimstaart nog. Die verdwijnt ook door het gaatje.

Foto Erwin van Eenoo

Na een tijdje komt Kraakje weer naar buiten. “Kiekeboe!” Daar is ze weer. Haar nestje is nog niet klaar. Ze gaat nog takjes zoeken. Dat doet ze nog een hele tijd tot haar nestje helemaal klaar is. Dag Kraakje tot de volgende keer!

Eén antwoord op “Een nestje maken”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *