Voor de paashaas…

Lees eerst “het is bijna Pasen

Nog 2 keer slapen en het is Pasen. “Eindelijk,” zucht Piepke, ”mijn mond en mijn neus zijn zo moe.” De muisjes hebben Bertje weer prima geholpen in de bakkerij. “Je mond is moe van de restjes op te eten en je snoetje af te likken maar hoe komt het dat je neus moe is?” lacht Bert. “Het ruikt hier altijd zo lekker naar de chocolade en mijn neusje gaat dan altijd op en neer en doet snuf, snuf, snuf,” giechelt Piepke.

Hij is al 3 keer om een volle mand geweest met eitjes, haasjes en kuikentjes. De paashaas had een briefje achtergelaten dat hij de grote hazen super vond. Dus Bert heeft ook veel hazen gemaakt met een gitaar en ook met een kleedje aan.

De voorbije weken kwamen er veel kinderen in de winkel. Ze vonden het leuk om al die chocolade te zien en te ruiken en af en toe mochten ze ook wel eens proeven. De grote mand van de paashaas stond in de winkel en als de kinderen vroegen van wie die mand was, vertelde Bert dat de paashaas een brief gebracht had en wat erin stond.

Vannacht komt de paashaas de laatste keer langs. Bert heeft voor een verrassing gezorgd. Naast de grote mand staat een kleine mand met een briefje aan. ‘Cadeautjes voor de paashaas’. Kinderen die graag eens een cadeautje maken voor de paashaas kunnen dat in de mand leggen. Bertje gaat dat dan bezorgen.

Bert en de muisjes vinden het wel spannend. Als de winkel gesloten is, gaan ze samen kijken of er iets in de kleine mand ligt. “Ja, joepie er liggen veel cadeautjes in!” roepen Mini en Piepke. “Oh ja, de paashaas zal superblij zijn,” lacht Bert. Omdat ze toch wel nieuwsgierig zijn, willen de muisjes eens kijken wat het allemaal is. “Mogen we eens in de mand piepen?” vraagt Piepke. “Oh ja, please please please?” vraagt Mini aan Bert. “Ok want ik ben eigenlijk ook wel een beetje nieuwsgierig,” lacht Bert.

Illustratie Loïs Verstraeten
Illustratie Hanna Verstraeten

 

 

 

 

 

 

 

 

Bovenaan in de mand liggen twee rolletjes. “Ik denk dat het twee tekeningen zijn.” Bert rolt ze open. Twee prachtige tekeningen van twee lieve zusjes. Bert laat de tekeningen zien. “Loïs van 3 jaar tekende mooie paaseitjes en haar grote zus Hanna van 4 jaar tekende een prachtige paashaas met een mand en eieren,” vertelt Bert.  “Prachtig, super, formidabel!” roepen de muisjes en ze klappen in hun pootjes. Dan neemt Bert heel voorzichtig het volgende cadeautje. ”

Illustratie Lauren Dekerckheer

Lauren is 3 jaar en heeft twee eitjes geschilderd met een grappig gezichtje erop,” zegt Bert. “Prachtig, super, formidabel,” giechelen de muisjes en ze klappen weer in hun pootjes. “Gekke muisjes toch,” lacht Bert. Hij vindt nog een prachtig cadeau. Het is een doosje.

 

 

“Dat is van Nand Beauprez en hij is 8 jaar. Hij maakte met strijkparels een paashaasje en servetringen.  “Oh, prachtig, super, formidabel!” roepen ze allemaal samen.

Illustratie Thiebe Cattrysse
Illustratie Thiebe Cattrysse

 

 

 

 

 

 

 

 

Helemaal onder in de mand vindt Bert nog een laatste cadeautje. “Dit is van Thiebe, hij is 3,5 jaar en hij maakte een kip en een ei en hij schilderde die ook mooi, een echte kunstenaar is Thiebe.” En voor de laatste keer hoor je in de bakkerij. “Prachtig, super, formidabel!” Bert legt de cadeautjes weer terug in de mand en zet ze naast de grote die voor de laatste keer gevuld is met lekkere chocolade. Hij legt er ook een brief bij voor de paashaas met daarop wat uitleg over de cadeautjes en met vele groetjes van Bert en de muisjes. “Ziezo, dat is weeral een groot werk dat we gedaan hebben. Nu is het tijd om wat te rusten.” Bert legt zich in de zetel en de muisjes kruipen op zijn dikke buik. “Ik denk dat als het Pasen is, de kinderen die een cadeautje maakten wel een extraatje zullen krijgen van de paashaas,” zegt Bert tegen Mini en Piepke. Maar de kleine vriendjes horen het niet meer, zij zijn al in dromenland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *