In de diepe zee…

In de diepe diepe zee woont Zora de zeemeermin. Samen met haar Zusje Zita zwemmen ze rond in de prachtige onderwaterwereld. Elke dag opnieuw beleven ze leuke avonturen. Ze spelen met de dieren die daar ook wonen. Hun beste vrienden zijn Otto octopus, Krollie  krab, Vinnie vis en Zaza het zeepaardje.

Zora en Zitta zijn niet zomaar twee zeemeerminnen. Hun papa is de koning van de zee. Dus zijn ze twee prinsesjes. Ze lijken helemaal niet op elkaar. Zora heeft een donkere huid en lang bruin haar dat ze altijd in een vlecht draagt. Zita heeft een blanke huid en blond haar. Dat draagt ze altijd in een dotje boven op haar hoofd. Zora is een kleine kapoen. Ze heeft altijd plezier en zingt en dans er op los in het water. Zita is altijd heel rustig en geniet van het kijken naar de prachtige onderwaterwereld.

Krollie de krab is een kleine vriend van Zora en Zitta. Hij speelt het liefste verstoppertje. Met zijn grote rode scharen graaft hij diepe putten in het zand op de bodem van de zee. Daar kan niemand hem vinden. Of hij verstopt zich achter de grote stenen en het koraal.

Vinnie is het allerliefste visje van de zee. Het is een echt knuffelvisje. Vinnie is het kleinste vriendje van Zora en Zitta. Het is wel een verstrooid visje en een beetje vergeetachtig is hij ook. Af en toe is hij wel eens verdwaald en moeten ze met z’n allen op zoek naar het kleine groene visje. Maar ze vinden hem altijd terug op de gekste plaatsen.

Zaza het zeepaardje is een fiere dame en zwemt altijd mooi rechtop. Als Krollie krab in haar beurt komt, begint ze altijd te zeuren. “Niet zo in het zand krabben Krollie, daar word ik zo vuil van en dat vind ik helemaal niet leuk.”  Het liefste zwemt ze tussen de zeeanemonen. “Die zijn prachtig!” zegt Zaza dan.

En dan is er nog Otto octopus. Otto woont in een grot op de bodem van de zee. Van daar heeft hij een prachtig uitzicht. Otto is een hele wijze octopus. Hij weet veel. Als iemand een probleem heeft, weet hij altijd raad. Otto is heel sterk. Met zijn acht armen kan hij zijn vrienden heel goed helpen. Elke middag nodigt Otto octopus al zijn vrienden uit voor een kopje thee. Het is daar altijd heel gezellig en dan zingen ze samen een heel leuk liedje.

Illustratie Lore Van Hauwermeiren

Wie gaat er mee, diep in de zee
Bij mijnheer octopus op de thee
Die heel beleefd acht handjes geeft
Omdat een octopus acht armen heeft

Van je één twee drie vier vijf zes zeven acht
Zeven zes vijf vier drie twee één

Handig en snel, klaar in een tel
Als je acht armen hebt lukt dat wel
Acht kopjes thee, neem je zo mee
Als je acht armen hebt in plaats van twee

Van je één twee drie vier vijf zes zeven acht
Zeven zes vijf vier drie twee één

En na de thee, diep in de zee
Krijgen we ook nog wat lekkers mee
Snoepjes en fruit en tot besluit
Zwaait mijnheer octopus ons acht keer uit

Tot de volgende keer voor het eerste avontuur van Zora en Zitta.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *