Kerst bij Snorreke…

Het is tijd voor een verhaaltje uit het grote babbelboek. Ga even zitten en zeg de toverspreuk dan komt het verhaaltje, het wordt heel leuk.

‘In het grote babbelboek

zijn de letters en de kleuren zoek.

Open, toe en schudden maar…

Het verhaal is klaar, echt waar!’

Illustratie Desirée De Bruyn (@Diary of a mouse)

Piep, piep, hallo! Ik ben Snorreke de muis. Samen met mama muis woon ik in een muizenhuisje onder de grond. Ik heb een lange staart en grote oren waarmee ik heel goed kan horen. Fiona vos is mijn beste vriendinnetje en samen beleven we heel wat avonturen.

Het is bijna kerstmis en dat vinden we de leukste en gezelligste tijd van het jaar. Vandaag gaan we alles mooi versieren… Binnen in ons huisje en buiten aan ons huisje.

Illustratie Desirée De Bruyn (@Diary of a mouse)

We beginnen met onze grote kerstboom. Elk om beurt hangen we er iets in. Ik kies een gele kerstbal, een oranje sterretje en een blauwe kegel. Fiona kiest een groene en een paarse kerstbal met witte stippen. Mooi hé? Er moeten natuurlijk ook pakjes onder de kerstboom. Maar die moeten we nog gaan kopen…

Omdat het buiten gesneeuwd heeft, nemen we de slee om naar de winkel te gaan.

Illustratie Desirée De Bruyn (@Diary of a mouse)

In de winkel staat er ook een grote kerstboom, nog groter dan de onze. Hij is versierd met blauwe, groene en oranje kerstballen. Aan de buitenste takjes hangen paarse en roze sterren. Er hangen zelfs snoepstokjes in de boom. En als je heel goed kijkt, zie je kleine hulsttakjes met rode besjes. In de top zit een prachtig engeltje. Voor de boom liggen de cadeautjes. Ze zijn ingepakt in cadeaupapier met streepjes, blokjes en bolletjes met een mooie strik errond. Daarnaast houdt een speelgoedsoldaatje de wacht. Wat een prachtige kerstboom!

Illustratie Desirée De Bruyn (@Diary of a mouse)

Als we de cadeautjes gekocht hebben, sleeën we terug naar huis. Kijk eens wat er allemaal op onze slee ligt: een groot en een klein geel pakje met een strik, een oranje pakje en een blauw, ook met een strik. Die gaan we allemaal onder de kerstboom leggen. Onze boom wordt net zo mooi als die in de winkel.

Ziezo onze kerstboom is helemaal klaar. Ons huisje binnen is mooi versierd. Nu gaan we naar buiten…

Illustratie Desirée De Bruyn (@Diary of a mouse)

Voor buiten hebben we een lange lichtslinger met kleine gele sterretjes. Die hangen we rond de deur en de ramen van ons huisje. Nu zie je de lichtjes nog niet goed. Maar straks, als het donker wordt, zal het prachtig zijn. Dan schijnen de sterretjes net zo mooi als de echte sterren die ’s nachts aan de hemel staan.

Illustratie Desirée De Bruyn (@Diary of a mouse)

En als laatste hang ik een maretak aan de deurlijst. Dat vind ik het leukste van allemaal! Als Fiona dan op bezoek komt, moet ze me altijd een kusje en een knuffeltje geven. En dan begint ze altijd een beetje te blozen…

Ziezo, ons huisje is helemaal klaar voor een gezellige kerst en een fantastisch nieuwjaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *