Het huis van de Sint

Het is tijd voor een verhaaltje uit het grote babbelboek. Ga even zitten en zeg de toverspreuk dan komt het verhaaltje, het wordt heel leuk.

‘In het grote babbelboek

zijn de letters en de kleuren zoek.

Open, toe en schudden maar…

Het verhaal is klaar, echt waar!’

Vervolg op een beetje bang

foto Kim De Munter

Vandaag is Nimke terug op bezoek bij oma…

“Oh oma, wat is het hier mooi!” roept Nimke. Aan de kast hangt een slinger die oma zelf gehaakt heeft. “Ik weet wat er allemaal opstaat: de mijter van de Sint, een cadeautje, een wortel voor het paard, nog een cadeautje en een pietenmuts,” zegt Nimke fier. “Prima en heb je al gezien wat er op de kast staat,” vraagt oma. “Een Zwarte Piet, Sinterklaas en ‘slecht weer vandaag’, het paard van de Sint,” lacht Nimke. “Wat weet jij dat allemaal goed, bravo,” zegt oma terwijl ze in haar handen klapt. “Mag ik met de popjes spelen?” vraagt Nimke. “Natuurlijk,” lacht oma, ”neem ze maar.”

Nimke vindt het leuk om met Sint, Piet en het paard te spelen. Die kleine deugniet wil oma beetnemen. “Kom eens kijken, oma!” lacht Nimke, ”de popjes zijn een beetje veranderd.” Nieuwsgierig komt oma kijken. “Mag ik u voorstellen,” zegt Nimke, ”Sinte Piet met zijn zware zak en Zwarte Klaas met zijn staf.” Oma weet niet wat ze ziet. “Nimke toch, wat ben jij een kleine kapoen,” lacht oma.

“Weet je nog, Nimke, wat je me vorige week beloofd hebt?” vraagt oma. “Jaja, je mag mijn tekening zien voor de Sint want ze is helemaal klaar,” zegt Nimke fier.

Illustratie Rive Vermeer (6 jaar)

“Tadaaaa, hier is ze dan!” roept Nimke en ze toont haar tekening. “Nimke!,” zegt oma verbaasd, ”maar dat is prachtig, heb jij dat echt getekend?” Nimke vertelt aan oma dat ze het huis van de Sint getekend heeft. “Het is een groot huis met heel veel kamers. Zal ik eens vertellen welke kamers het allemaal zijn?” vraagt ze aan oma. “Ja hoor,” zegt oma terwijl ze in de zetel gaat zitten. En Nimke vertelt:

Illustratie Rive Vermeer (6 jaar)

“Hier in het midden is de pakjeskamer. Daar staat een hele grote tafel. Daaraan werkt de pakjespiet. Aan de twee kanten staan grote rollen inpakpapier die hij gebruikt om de geschenken voor de kinderen in te pakken. En af en toe komt Sinterklaas een kijkje nemen om te zien of de pakjespiet zijn werk goed doet.

Illustratie Rive Vermeer (6 jaar) / Pixabay

Bovenaan in het midden in het kleine kamertje staat een rek. Daar staan allemaal bootjes en op de bovenste plank bewaart de chocoladepiet de chocoladeletters die hij gemaakt heeft.

Illustratie Rive Vermeer (6 jaar) / Pixabay

Daarnaast is nog een klein kamertje waar de ballen en de hele grote pakken op de planken van een rek staan. Op de bovenste plank staat de reservemijter van Sinterklaas en de reservemutsen van de Zwarte Pieten.

Illustratie Rive Vermeer (6 jaar) / Pixabay

En dan is er nog een klein kamertje waar de rest van het speelgoed staat. Poppen, knuffels, auto’s en nog veel meer. En dan gaan we naar beneden in het grote huis van de Sint.

Illustratie Rive Vermeer (6 jaar) / Pixabay

Hier werkt de pepernotenpiet. Hij maakt de hele dag pepernoten. We hebben er ook in de klas gemaakt en ik weet nog wat we allemaal nodig hadden: meel, donkere suiker, speculaaskruiden, boter en melk.

Illustratie Rive Vermeer (6 jaar) / Pixabay

Daarnaast is de stal van ‘slechtweervandaag’ het paard van de Sint. Bij mooi weer mag ‘slechtweervandaag’ buitenspelen. Hi hi, da’s grappig hé”

Oma heeft geboeid zitten luisteren. “Wat een prachtige tekening en wat kan jij fantastisch mooi vertellen!” en ze geeft Nimke een dikke knuffel. “En wat ga je nu doen met de tekening?” vraagt oma aan Nimke.

Foto Pixabay

“Als ik vanavond weer bij mama en papa ben, ga ik twee laarsjes zetten. In de ene stop ik mijn tekening en in het andere een grote wortel voor het paard. En dan ga ik een mooi liedje zingen. En misschien als ik in mijn bedje lig, zal de Sint op bezoek komen.”  Dat vindt oma een heel goed plan. “En welke liedje ga je dan zingen?” vraagt oma. “Een liedje dat jij ook kent oma,” lacht Nimke. En samen zingen ze….

Sinterklaasje
kom maar binnen met je knecht.
Want we zitten allemaal even recht.

Misschien heeft u nog even tijd.
Voordat u weer naar Spanje rijdt.

Sinterklaasje kom maar even
bij ons aan en laat uw paardje
maar buiten staan.
En we zingen en we springen
en we zijn zo blij,
want er zijn geen stoute kind’ren bij.

En we zingen en we springen
en we zijn zo blij,
want er zijn geen stoute kind’ren bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *